Installatie mySQL in PHP5

Bij het upgraden van PHP 3.x naar PHP5 had ik toch wat moeilijkheden en Margreet was ook een beetje verdrietig geworden want haar JOOMLA website deed het niet meer!

Tijd voor wat setupskillzzz om de boel te repareren!

Waar hebben we mee te maken? Nou, we draaien deze website gewoon achter onze thuispc (wie doet dat nog niet als die altijd online is?) en dan gaat het bij ons om een simpele IIS (Internet Information Server) bak en voor het scripting gedeelte maken we dus gebruik van PHP, en wat databases betreft had ik al ergens wat Microsoft Access gebruikt maar zijn we dus voor JOOMLA (margreets website) overgestapt op mysql.

Uiteindelijk had ik door dat in PHP5 de mySql extensie niet meer meegecompileerd is. Dus: Aanpassen van de php.ini (aangeven waar je extensies staan, inclusief de php_mysql.dll aangeven) en helaas bleek dat nog niet voldoende. Er is ook nog zoiets als een libmysql.dll en zelfs als je die in de extensie-folder zet, werkt het nog niet.

Bleek dat ik die libmysql.dll in de windows-systeem folder moest plaatsen, en jawel, we konden de mysql database weer benaderen, hence, Margreets website deed het ook weer…