VLAG

De nederlandse diplomacy pagina

VLAG
DIPLOMACY

Diplomacy introductie
Diplomacy spelregels
Judge-uitleg (spelen op internet)
Links

Wat kun je op deze pagina's vinden?

Op deze pagina's vind je de spelregels en uitslagen van gespeelde spellen van Diplomacy, een multi-player game (bordspel) dat prima te spelen is via e-mail; Diplomacy is een bordspel (net zoiets als Risk), en deelname via internet is geheel gratis. Het enige wat je nodig hebt is de beschikking over e-Mail (en wie heeft dat niet als die op internet zit?).

Enige strategische spelkennis en stalen zenuwen zijn ook zeer aanbevolen....

Hoe wordt het bordspel diplomacy via internet gespeeld?

Diplomacy wordt op internet gespeeld via de 'judges'. De judge is een computerprogramma's achter een emailadres en de judge weet precies de spelregels en zal dan ook altijd de spelzetten van spelers kunnen verwerken. De spelers communiceren ook met elkaar via deze email-judges. De judges werken op simpele commando's die je in de email plaatst en je stuurt via de judge gewoon in het nederlands berichten naar je medespelers om met hun te onderhandelen over de verbondjes die je wilt sluiten en de zetten die je gaat doen. De emails die je verstuurd aan het emailadres van de judge worden door de judge weer doorgestuurd naar het juiste emailadres van de spelers die met jou in het spel zitten.

Als je de introductie en spelregels gelezen hebt en het spel je wat lijkt, raad ik je aan om je aan te melden op de mailinglijst en op een judge, zodat ook voor jou het spel kan beginnen!

De nederlandse mailinglist!

Het kan zijn dat je na het lezen van deze introductie pagina nog vragen hebt! Stel ze gerust op de onderstaande mailinglist. Er zijn altijd wel mensen bereid om beginners te helpen! Wij verstaan Nederlands, een beetje Vlaams en ja, ook Afrikaans is goed verstaanbaar!

Je kunt je via dit formulier aanmelden op de nederlandse Diplomacy Mailinglijst of zelf eerst eens een kijkje nemen op de maillijst web-interface:
Als je je daar aanmeldt, kun je berichten die eerder gepost zijn op de mailinglist lezen in het archief van de mailinglist. Disclaimer: Je email-adres wordt alleen gebruikt voor aanmelding op de diplomacy-mailinglist, en zal niet op andere lijsten terecht komen of misbruikt worden voor bijvoorbeeld reclame-doeleinden.

(Formulier werkt niet meer, weg gehaald)

Spelen op internet gaat via de judges: Hoe kan ik me aanmelden bij een E-mail Judge?


Terug naar hoofd diplomacy pagina

This site is a member of WebRing. To browse visit here.